به گزارش مطالبه سهند، در تاریخ ۲ تیر ۱۴۰۲ مرکز اشتغال و کارآفرینی بانوان با سروصدای زیاد و با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر وقت راه و شهرسازی و مسئولین استانی در هشت بهشت سهند افتتاح شد. کارگاهی که قرار بود برای بانوان این شهر اشتغالزایی داشته باشد.
🔹برای این کارگاه که طبق اعلام مسئولین، بزرگترین مرکز اشتغالزایی در میان شهرهای جدید کشور بود، بنا بر شنیده ها بالغ بر ۴ میلیارد تومان توسط شرکت عمران هزینه شده و دارای کارگاههای عروسک سازی، خیاطی، کیفهای سنتی، غرفه سفال، تابلو، جواهردوزی، روبان دوزی، لباس عروس و مزون عروس، مکرومهبافی و تریکوبافی و… بود که قرار بود فضایی مناسب برای کار و توانمندسازی بانوان و به ویژه بانوان سرپرست خانوار فراهم کند.
🔹اما این کارگاه پر سر و صدا که مقصد تمام میهمانان و مسئولان کشوری برای بازدید از سهند و ارائه گزارش کار توسط شرکت عمران میباشد، دارای نواقص زیادی بوده و در طول یک و نیم سال گذشته اقدامی در جهت رفع مشکلات آن انجام نگرفته است و هم اکنون با توجه به تعطیلی اکثر کارگاه ها، ایده اشتغالزایی بانوان سهندی هم در آستانه شکست قرار گرفته است
🔹فارغ از مکانیابی اشتباه این کارگاه که قبلاً توسط کارشناسان و دلسوزان شهر تذکر داده شده بود که به جای هزینه کرد در این مکان، در مرکز شهر با هزینه ای کمتر و بازدهی بالا اجرا شود، این کارگاه با شروع فصل سرما هنوز مشکل گرمایش آن حل نشده و اکثریت قریب به اتفاق کارگاه ها را مجبور به تعطیلی کرده است. چرا که دمای هوای داخل کارگاه از هوای بیرون هم سردتر میباشد. همچنین بیمه کارگاه به علت نواقص متعدد مکانی صادر نشده و در صورت بروز مشکل برای هر کدام از کارکنان، هیچ خسارتی توسط بیمه به آنها پرداخت نخواهد شد.
🔹عدم حضور مشتری به علت دور از دسترس بودن، یکی دیگر از مشکلاتی است که این بانوان با آن مواجه هستند. وسیله حمل و نقل عمومی هم برای جابجایی مردم پیش بینی نشده و رفت و آمد به آنجا باید با هزینه حمل و نقل شخصی انجام گیرد.
🔹اکنون با تعطیلی اکثر کارگاه ها، صاحبین کسب و کارها تمایلی به حضور در مرکز اشتغالزایی ندارند. از سوی دیگر بدلیل کمک شرکت عمران برای دریافت وام اشتغالزایی کارگاه ها، صاحبین کارگاه ها وسایل کارگاه خود را جمع آوری هم نمی کنند و مجبور به تحمل شرایط سخت هستند. بانوانی که بعضاً با فروش منزل و وسایل ضروری خود اقدام به خرید تجهیزات کارگاهی کرده اند و اکنون با شرایط بوجود آمده نه راه پس دارند و نه راه پیش!
🔹بنظر میرسد شرکت عمران سهند برای جبران ضرر و زیانی که طرح های اینچنینی به شهروندان و بیت المال وارد میکند، باید برای طرح های آینده خود پیوست مطالعاتی داشته و از نظرات نخبگان و دلسوزان این شهر استفاده نماید و آنها را به عنوان کمکی در راستای رفع مشکلات عدیده این شهر و توسعه آن استفاده نماید.
/پایگاه خبری مطالبه سهند
@sahandimeez🔹🔷